На Закарпатті помітили рідкісну чорну чаплю. Про це розповіли у виданні "Новини Закарпаття".

Повідомляється, що в селі Богдан Рахівського району, була помічена чорна чапля. Птах вже кілька разів кружляв над селом, тому місцеві припускають, що у неї гніздо в горах неподалік.

Читайте Знай в Google News!

Примітно, що цей вид зустрічається досить рідко. У розмірах чорна чапля досягає 43-66 сантиметрів в довжину, при цьому розмах крил становить 95 сантиметрів. Колір її оперення повністю чорний з синім відливом.

Чорна чапля, кадр з відео: YouTube

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Лапи мають помаранчевий колір, а в сезон розмноження набувають яскравий червоний відтінок, і стають помітні з великої відстані.

Дзьоб і чубчик цього птаха також мають чорний колір. Пташенята мають червоно-коричневий відтінок і у них відсутня чубчик.

Ці птахи зазвичай розміщують гнізда біля мілководдя, озер, затоплених рівнин і топей. Можуть проживати як в стає від 5 до 50 особин, так і поодинці.

Ще однією характерною ознакою чорної Чаплі є незвичайний голос. Примітно, що в сезон розмноження цей птах починає видавати дивні звуки, схожі на "булькання".

Чорна чапля, кадр з відео: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Буковину заполонили зубри, парк "Юрського періоду" показали захоплюючим фото

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Прикарпатті молодого коня поглинув колодязь

Також, "Знай.uа" писав, що найбільший і маленький осли в світі стали кращими друзями