В часи головування закарпатською ОДА Геннадій Москаль, виступив перед угорцями на їх мові.

Схоже зробив і нинішній голова Олексій Петров, виступив угорською мовою перед дітьми.

1 вересня, Олексій Петров розпочав із того, що відвів доньку та сина до школи. Цьогоріч усередину закладу батькам заходити заборонено, через чинні обмеження, тож керівник області провів дітей до порогу школи.

Опісля голова Закарпатської ОДА поїхав до учнів Берегівської угорської гімназії ім Г.Бетлена. Там на першому уроці школярам продекламував вірш Тараса Шевченка угорською мовою та поезію Шандора Петефі в українському перекладі.

Олексія Петрова представили на Закарпатті як нового голову ОДА 23 квітня.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Враховуючи той вир подій, у який потрапив, особливо це пов'язано з питаннями формування Перспективного плану, то жартую, що нині я — найбільш закарпатський закарпатець, бо воюю саме за те, аби волевиявлення всіх об'єднаних громад були враховані, й зрештою, зважена позиція Перспективного плану лягла окремим документом", - говорив Олексій Петров.

Він народився 1976 року в Калузі, зараз РФ. Петров - офіцер спецслужб, генерал-майор. Очолював контррозвідку в СБУ в 2017-19 роках.

Що вийшло з виступу, та як до нього віднеслися, дивіться відео.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що "Слуга народу" Шевченко накинувся з матами на фотокореспондента в Раді

Також портал «Знай.uа» писав, що Зеленський зробив приємно губернатору Харківщини Кучеру: "Олексій - молодець!"

Також портал «Знай.uа» писав, що Суд зобов'язав Генпрокуратуру почати кримінальне розслідування проти Турчинова і Порошенка за зверненням Медведчука