Володимир Смоланка став заслуженим лікарем України. Відповідний указ "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України", підписав президент України Володимир Зеленський.

Так, почесне звання "Заслужений лікар України" було присвоєно Смоланці Володимиру Івановичу - ректорові державного вищого навчального закладу "Ужгородський національний університет", доктору медичних наук, Закарпатська область.

Як ідеться в Указі Президента України №335/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України», нейрохірурга зі світовим ім’ям, очільника найбільшого вишу Закарпаття відзначено за «значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм».

З року в рік після прізвища Смолянка збільшується кількість звань та посад, але для більшості людей досить сказати «Володимир Смоланка», і найперші асоціації – це професійність та порядність.

Хоча список дійсно вражає: український нейрохірург, доктор медичних наук, професор, голова Української асоціації нейрохірургів, член тренувального комітету Європейської асоціації нейрохірургічних товариств, 12-й ректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет», депутат Закарпатської обласної ради. І це тільки основні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Окрім ректора УжНУ професора Соланки, Володимир Зеленський відзначив різними нагородами ще сімох закарпатців.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Губернатор Закарпаття Петров нагодував ветеранів ароматним бограчем: "В окопах про таке і не мріяли"

Також портал "Знай.ua" писав, що Марцінків у вишиванці потужно привітав франківчан З Днем Незалежності: "Ми - живі"

Також портал "Знай.ua" писав, що Сотні львів'ян вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та АТО - віддали життя за Україну