Жительку Тлумача, що на Прикарпатті, сусіди звинувачують у жорстокому поводженні із собаками. Волонтери "Дому Сірка" отримали відео, на якому чути виття тварин.

Після цього вирішили перевірити, чи справді власники знущаються над тваринами, пише "Суспільне".

Місцевий житель Ігор Дупляк розповів, що у напіврозваленому будинкуі утримують приблизно десять собак, а правоохоронці не реагують на виклики. За словами чоловіка, вже більше двох років він чує виття собак із цього подвір’я, адже мешкає на сусідній вулиці. За цей час він тричі самовільно заходив у двір та випускав тварин.

"Тут була будова з цегли, у якій було близько десяти собак. І я це два рази розбивав. Третій раз, коли пропала в мене вівчарка, я прийшов туди і зі злості ледь двері їм не вивалив. У мене були проблеми з поліцією. Зараз того нема, але я чув, що собаки воюють в хаті",- розповідає чоловік.

На подвір’ї, де виють собаки, нікого не було. Волонтери вирішили викликати поліцію. Правоохоронці приїхала через 10 хвилин. Власниця тварин Мирослава Козубач пояснила копам та волонтерам, що у неї лише дві собаки. В приміщення, в якому утримує їх, не пустила. За її словами, якщо їх випустити, то пси втечуть і бігатимуть городами. Собак вона не випускає на вулицю, бо раніше одну тварину отруїли.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

фото: Суспільне
фото: Суспільне

"А чого я знущаюся над собаками - поняття не маю. Я не можу над собаками знущатися. Ми за ними їмо хліб. За собак і кішок ми живемо. Виють вони тоді, коли я з дому відлучаюся, то вони за мною виють. А потім все добре", - сказала Мирослава Козубач.

Оглянути тварин волонтери змогли через дірку у дверях. За словами волонтерки Олени Медвідь, фактів жорстокого поводження немає. Власницю можна звинуватити хіба лише за неналежне утримання через те, що не випускає собак гуляти на вулицю. За її словами, ймовірно, саме через це собаки і виють.

"На даний момент дві собаки не полічені. Судячи з усього, вони є ситими. Заява була написана, і з власницею проведена профілактична бесіда. Поки що до відповідальності немає за що притягувати. Будемо стежити. Поліцейські теж взяли до уваги цю адресу, цей будинок і цю жінку",- сказала Олена Медвідь.

Поліцейські провели профілактичну бесіду з власницею песиків. Також правоохоронці пообіцяли регулярно перевіряти цю адресу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тернопільську блогерку оштрафували на 125 тисяч за комікс про собаку

Як повідомляє портал «Знай.uа» Шкуродерку із Запоріжжя відпустили додому, відео - не аргумент: мучила і вбивала малюків на камеру

Також «Знай.uа» писав, що На Львівщині схопили мучителя беззахисного кошеняти - закатав в банку заради відео