На Закарпатті в одній з річок з'явилася «сміттєва пробка». За розчищення річки взялися співробітники рятувальної служби. Інцидент було зафіксовано на річці Боржава. Про це повідомила прес-служба МВС на своїй сторінці в Facebook.

Рятувальники розповіли, що вже встигли зібрати 110 кубічних метрів сміття. Вони також уточники, що затор з'явився з-за червневих затоплень. На даний момент роботи з ліквідації сміттєвого затору на річці ведуться. На ділянці працюють 10 рятувальників та 3 одиниці техніки.

Рятувальники збирають сміття Фото: скріншот

Варто відзначити, що в Закарпатській області складається критична ситуація зі складуванням сміття. Місцева влада знає про проблеми і повідомляє, що сміттєві полігони області заповнені на 90%, а регіон впритул підійшов до сміттєвого колапсу.

Керівник Закарпатської ОДА розповів, що населення потрібно вчити поводитися з відходами – пропагувати роздільний збір сміття та сортування відходів. Також він заявив, що це питання потрібно вирішувати на державному рівні, в тому числі за допомогою закону «Про поводження з твердими побутовими відходами».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто нагадати, що Закарпатська область потопає у смітті, а відходи українців доводиться збирати у країнах ЄС. Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров взяв участь у громадських слуханнях питання будівництва сміттєпереробного заводу в області. Жителів запевнили, що обраний ділянку для будівництва відповідає усім нормам та стандартам, до нього легко дістатися з різних районів області. На цьому заводі будуть використовуватися нові технології, які дозволять уникнути попадання відходів у повітря, ґрунт і воду.

Знай повідомляв, що на Закарпатті невідомий вирішив помити автобус в гірській річці. Він поставив транспортний засіб у воду і почав змивати з нього бруд водою з річки. Такий нахабний інцидент стався в селі Тур'я Пасіка.

Нещодавно Знай передавав, що під Львовом виявили звалище з відходами та рештками тварин.