Закарпатська обласна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження через порушення ув’язненими режиму в Закарпатській установі виконання покарань № 9.

Про це повідомила прессслужба прокуратури Закарпатської області.

27 липня журналіст Віталій Глагола оприлюднив фото, зроблені в слідчому ізоляторі в Ужгороді, на яких підозрювані у кримінальному порушенні в камері сидять за накритим столом з алкоголем. Також помітно, що фото зробили самі затримані.

"Ужгородське СІЗО - рай для затриманих: телефони, столи із вечерею, ірландське віскі, чеське пиво і селфі.Якщо ви думали, що ті, хто потрапляє в ужгородський слідчий ізолятор - сидять в камерах, сумують і думають про свою погану поведінку - ви помилялись",- підписав світлини журналіст.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Провадження відкрили за фактом використання службовими особами Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань № 9» службового становища всупереч інтересам служби (ч. 1 ст. 364 КК України).

Досудове розслідування будуть проводити слідчі територіального управління ДБР у м. Львові. Прокуратура області забезпечуватиме процесуальний контроль за ходом слідства.

Також, прокурори звернулись до Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Державної кримінально-виконавчої служби України, аби ті провели службову перевірку та відсторонили керівника «Закарпатська УВП № 9» від виконання його посадових обов’язків.

Водночас прокуратурою проводиться перевірка дотримання вимог законодавства, в тому числі в частині забезпечення режимних вимог. Подібні перевірки проводяться щомісячно. Станом на сьогодні до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох посадових осіб Закарпатської УВП №9.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям показали рай для затриманих в ужгородському СІЗО: телефони, столи із вечерею, ірландське віскі і чеське пиво

Як повідомляє портал «Знай.uа» Цілодобова охорона, ресторанне харчування і 12 тисяч за "нари": мер отримав "подарунковий тур" у елітне СІЗО

Також «Знай.uа» писав, що Мін'юст продає платні місця в СІЗО — краще п'ятизіркового готелю