На Закарпатті частково послабили карантин. Зокрема, дозволили роботу басейнів та спа-зон.

Про це після засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС повідомив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, пише ПЕРШИЙ.com.ua.

За словами очільника області – ситуація з коронавірусом на Закарпатті дозволяє у межах адаптивного карантину відновити роботу окремих об’єктів. Що стосується відновлення роботи дитячих садочків, то цього закарпатцям поки чекати не варто. Питання навіть не виносили на розгляд комісією, оскільки на функціонування таких закладів діє заборона уряду.

"Знаю про невдоволення закарпатців через заборону роботи дошкільних навчальних закладів. У самого 5 дітей і, повірте, я чудово розумію, який тягар ліг на плечі батьків. Усі наступні дні ми будемо консультуватись із відповідними службами щодо цього питання, однак станом на сьогодні епідеміологи категорично проти відкриття дитячих садків. І їхню позицію я також розумію, бо на першому місці для усіх нас - здоров'я нашої малечі",- сказав Петров.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Водночас дозволили відвідувати заклади громадського харчування не лише на літніх терасах, а й у приміщеннях. Відстань між місцями для сидіння повинна становити 1,5 метри, а за столом може перебувати не більше 4-ох осіб. Крім того, триватиме заборона на курсування регулярного міжобласного транспорту. Утім, це не стосується нерегулярних туристичних сполучень.

Офіційно адаптивний карантин в Україні триватиме до 31 липня. Однак обмеження можуть вкотре продовжити на місяць.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Туристи заполонили Карпати в розпал карантину - градусник, літри антисептику та вечірки просто неба

Як повідомляє портал «Знай.uа» Послаблення карантину не світить: МОЗ назвало регіони, які не готові до зняття обмежень

Також «Знай.uа» писав, що Медик із Закарпаття розкрила правду про китайський вірус, десятки смертей перед очима: "Чи доживу до завтра?"