Ужгородська школярка зайняла почестное третє місце на Всеукраїнському відбірковому турі Міжнародного учнівського конкурсу “Китайський міст”. З цим досягненням її привітав міський голова Богдан Андрєєв, повідомляє видання chas-z.com.ua.

Зофія Підгірна навчається в 10-му класі Ужгородської спеціалізованої школи I-III ступенів №3 з поглибленим вивченням англійської мови, і нещодавно талановита дівчинка прийняла участь у Всеукраїнській олімпіаді китайської мови, на якій виборола перемогу і посіла перше місце. Після цього успіху і вирішила взяти участь у Міжнародному конкурсі “Китайський міст”, у фіналі якого 29 травня 2020 року і зайняла 3-е місце.

Також Зофія завдяки своїм знанням змогла отримати рівні В1 і В2 міжнародного іспиту зі знання китайської мови. Такі серйозні успіхи призвели до того, що у вересні 2019 року дівчинці пощастило познайомитися з тодішнім Надзвичайним і Уповноваженим Послом Китаю паном Ду Веєм. Він зазначив надзвичайний потяг Зофьи до навчання новому, її наполеглива праця, і завдяки її щирого знання знати культуру Китаю запросив ужгородську школярку на навчання в будь-якому університеті Китаю за її вибором.

Крім успіхів у вивченні китайської мови і культури, талановита учениця домоглася також значних успіхів і з інших предметів. Так, на другому етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови вона зайняла друге місце. А на другому етапі конкурсу-захисту МАН у секції “Українська література” посіла третє місце.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще