На жаль, стало відомо, що 14-го липня відійшов у вічність єпископ Мукачевської Греко-Католицької єпархії - владика Мілан Шашік. Про цю трагічну новину повідомляє портал uzhgorod.net.ua з посиланням на джерела в Мукачевській Греко-Католицької Церкви.

Єпископу Мілану Шашику було 68 років, коли він відійшов від справ земних. На даний момент про причини його смерті нічого невідомо, проте повідомляється, що за кілька днів до загибелі, 12-го липня, владика Мілан Шашік очолив Літургію в честь храмового свята Апостолів Петра і Павла в селі Верховина Бистра Великоберезнянського району.

У церкви розповіли, що владика Мілан Шашік народився 17 вересня 1952 року в Леготі, Словаччина. У серпні 2000-го року був знову посланий за Закарпаття, де його призначили настоятелем спільноти отців-лазаристів і настоятелем в Перечині, що на Закарпатті, для римо-католиків. Крім цього, разом з ще двома своїми співробітниками вони обслуговували ще й Тур'я Ремети, Оноківці, Гуту, Великий Березний та Забрідь, а також і греко-католиків.

Через кілька років за старанну роботу в 2002 році папа римський Іоанн-Павло ІІ призначив Мілана Шашіка дотеперішнього титулярного єпископа Бононії, Апостольським Адміністратором ad nutum Sanctae Sedis Мукачевської єпархії Греко-Католицької Церкви з центром в Ужгороді.

Церква разом з віруючими глибоко сумують за владикою Міланом, нехай Г-сподь упокоїть його душу.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, день апостолів 2020: чого не можна робити в свято